Nieuws

5 juli 2024

Vakantie zomer 2024

In verband met vakantie  van Tineke Oostijen  ( 15 juli- 3 aug)  werkt Ellen IJspeert deze zomer elke donderdag op 18,25 juli en 2 en 15 augustus. Anna van der Vlies heeft vakantie vanaf 31 juli en start weer 28 augustus.

Voor afspraken gelieve te mailen naar info@praktijksonsbeek.nl

 

3 april 2024

Verdrietig bericht

Onze collega en heel goede vriend Jurjen Boonstra is plotseling overleden door een tragisch ongeval.

We missen hem nu al, zijn geliefde kersenbloesem boom achter in de tuin bij zijn behandelkamer staat bijna vol in bloei.

Elk jaar weer genoot hij ervan. Jurjen was de man van kleur, onze inspirator en een ongelofelijk intellect in ons vakgebied, de man waarvan iedereen hield.

Vanaf 1998 werkte Jurjen in Therapeutisch Centrum Sonsbeek.

 

Tineke Oostijen en collega’s

https://www.memori.nl/gedenkplaats/jurjen-boonstra/

Voor vragen of informatie graag een mail sturen naar info@praktijksonsbeek.nl

 

 

 

19 februari 2024

Afspraken maken via email of contactformulier

Wanneer u/je een afspraak wilt maken is een email naar info@praktijksonsbeek.nl of via contactformulier de snelste manier.

Bellen kan ook maar wij nemen de telefoon tijdens behandelingen niet op.

Spreek naam, boodschap en emailadres in dan reageren wij zo snel mogelijk.

 

Groet

Therapeutisch Cenntrum Sonsbeek

12 februari 2024

Op NVA site alle informatie over acupunctuur rondom behandelingen bij kanker

Acupunctuur bij kanker
Acupunctuur kan kanker niet genezen. Het is een waardevolle ondersteuning, gericht op het verminderen van bijwerkingen en klachten tijdens en na de behandeling:

  • Misselijkheid en braken door chemotherapie
  • Opvliegers en heftig zweten door hormoontherapie (ook bij mannen)
  • Droge mond
  • Pijn
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Somberheid en gespannenheid

Lees meer op:

https://www.acupunctuur.nl/artikelen/acupunctuur-op-kanker-nl

 

7 februari 2024

Voorjaarsvakantie

Tineke Oostijen is van 12-16 februari met vakantie, voor afspraken graag een mail sturen naar

info@praktijksonsbeek.nl

10 januari 2024

Hooikoorts behandeling!

Acupunctuur bij hooikoortsklachten werkzaam!

In onze praktijk behandelen we regelmatig mensen met hooikoortsklachten zoals jeukende ogen, niezen, loopneus en algehele vermoeidheid. De behandeling kan het beste voor het seizoen gestart worden. In het seizoen zelf zien wij vermindering van symptomen door acupunctuur. Voor meer informatie bekijk:

http://www.nu.nl/gezondheid/3239274/acupunctuur-helpt-bij-hooikoorts.html

Acupressuur bij hooikoortsklachten:  bron NVA

 

Acupressuur bij hooikoorts

(Pollen) allergie algemeen
Bij elke vorm van allergie kun je het punt Erjian masseren. Doe dit elke ochtend en avond gedurende twee minuten, zowel bij het linker- als rechteroor.

Erjian zit bovenaan je oorschelp. Als je als het ware je zelf optilt aan beide oren, heb je het punt te pakken.

Daarnaast is het belangrijk het punt Lieque op de longmeridiaan te masseren. Omdat het punt zich in een groeve in dit bot bevindt, is het raadzaam een wat ruimer gebied één minuut te masseren, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Vaak merk je ergens een extra gevoelig plekje. Dan zit je goed!

Het punt Lieque vind je op de pols, vlakbij de overgang van pols naar de aanhechting van de duim. Je voelt daar een stukje bot dat het einde van je onderarm is.

Als je last hebt van grote niesbuien masseer je het punt Bi Tong. Dit punt zit aan beide kanten van de neus. Dit punt kun je masseren om een niesaanval te stoppen, maar je kunt het ook elke ochtend en avond gedurende twee minuten masseren om de hoeveelheid en intensiteit van niesbuien in de allergieperiode te verminderen.

Om het punt Bi Tong te vinden plaats je duim en wijsvinger op de neusvleugels, alsof je je neus dichtknijpt. Schuif je vingers dan iets omhoog. Het punt zit in het vlezige gedeelte, vlak tegen het harde kraakbeen aan.

Heb je last van traanogen of jeukende, opgezette oogleden?
Masseer dan een minuut lang je hele oorlel.
En masseer het punt Fengchi in je nek elke ochtend en avond gedurende een minuut. Het pakt ook andere symptomen van hooikoorts mee. Ook fijn bij hoofdpijn trouwens.

Pak over je hoofd heen met je hand je nek vast en beweeg duim en wijsvinger omhoog naar de plek toe waar de nek overgaat in het achterhoofd. Hier zit zowel links als rechts van de wervelkolom het punt Fengchi.

Met deze acupressuurpunten geef je jezelf een prettigere tijd in voorjaar en zomer, wanneer het jouw hooikoortstijd is.

 

30 december 2023

Mooi 2024!

Onze praktijk is beste per mail te bereiken via het contactformulier.  Bellen kan naar 0263700296, spreek dan graag bericht in, wij nemen contact met u op. Mailen kan ook naar info@praktijksonsbeek.nl

Op maandag hele dag , woensdagochtend, donderdag hele dag en vrijdagochtend werkt Tineke Oostijen in Staringstraat, Elke dinsdag werkt zij in lokatie Onder de Linden!

Elke woensdag werkt Anna van der Vlies op lokatie Staringstraat. Ellen IJspeert werkt in Bennekom , zij is in Arnhem als waarnemer in vakantieperiodes. https://www.praktijkijspeert.nl/

Ilse Tomassen werkt in Onder de Linden elke maandag en vrijdag in Onder de Linden en op woensdag en donderdag in gezondheidscentrum Westerkade in Arnhem. http://www.acupunctuur-arnhem-oosterbeek.nl/

 

17 juni 2023

Zomer 2023

Vakantie

Ilse Tomassen heeft vakantie van 17 juni tot 9 juli.

Tineke Oostijen heeft vakantie van 17 juli tot 25 augustus.

Anna van der Vlies werkt 12 en 19 juli en daarna heeft zij vakantie tot eind augustus.

Ellen IJspeert werkt elke donderdag in lokatie Staringstraat in periode van 20 juli tot 24 augustus , zij is ook te bereiken op Tel. 06 – 43 97 54 52

Wij nemen voor elkaar waar in de zomer!

Wilt u een afspraak mail dan naar info@praktijksonsbeek

of  ellenijspeert@xs4all.nl of   ilse.tomassen@chello.nl  of annavandervlies@gmail.com

Mooie zomer gewenst!

13 januari 2023

Wereldkankerdag 4 februari in Toon Hermanshuis

NIEUWSBERICHT  

Betere kwaliteit van leven met en na kanker: Waar vind je goede zorg in de regio Arnhem – Oosterbeek?

Op zaterdag 4 februari 2023 is het weer Wereldkankerdag – de dag dat er over de hele wereld stil gestaan wordt bij de impact die kanker heeft op het leven van een patiënt en diens omgeving.

Op dit moment leven er meer dan 830.000 mensen met of na kanker in Nederland en deze groep zal alleen maar groter worden. Zeker omdat ook de overlevingskansen groter worden. Er zijn dus steeds meer mensen die kanker hebben of hebben gehad en bij wie het een impact heeft op hun leven. Deze impact staat centraal op Wereldkankerdag 2023.

Heb jij net de diagnose kanker gekregen, zit je midden in de behandelingen of ben je klaar met de behandelingen en probeer je het beste van je leven te maken? Dan kan het heel ondersteunend en helend werken om naast het medische traject ondersteuning te krijgen in de vorm van bijvoorbeeld: voedingsadvies, acupunctuur, oncologische fysiotherapie, kinesiologie, huid- en oedeemtherapie, lingerie- en borstprothese advies, massage bij kanker en onco voetreflex massage, herstelyoga, ondersteuning en coaching (ook voor kinderen met een ouder met kanker), relatiebegeleiding en lotgenoten contact.

Er zijn zoveel goede en gespecialiseerde zorgverleners, bedrijven en instanties die jou hierbij kunnen ondersteunen/helpen, maar waar moet je beginnen? Wat is geschikt voor jou? Wat past bij jou en het moment waar je in zit?

Om die zoektocht voor jou gemakkelijker te maken organiseert het Toon Hermans Huis Arnhem op zaterdag 4 februari 2023 samen met de oncologie netwerken Arnhem Noord en Oosterbeek, Roses Body Care en Cherries on Top een informatieve inloopdag waar al deze specialisaties zijn vertegenwoordigd.

Het Toon Hermans Huis is een centrum voor leven met en na kanker, waar activiteiten worden georganiseerd en waar iedereen die geraakt is door kanker altijd binnen mag lopen voor een kop koffie en een luisterend oor.
De oncologienetwerken zijn netwerken van gespecialiseerde zorgverleners die mensen met kanker en hun naasten dichtbij huis ondersteunen. Zij bieden vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker.

Roses Body Care is een unieke speciaalzaak voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij hebben vele modellen borstprotheses en een uitgebreide collectie prothese lingerie en badmode. Hiervan nemen zij ook voorbeelden mee op deze dag.

De stichting Cherries on Top heeft als missie angst en verdriet om te zetten in hoop en strijdbaarheid. Van alle donaties gaat 100% naar baanbrekend kankeronderzoek.

Het is mogelijk om die dag heel laagdrempelig meer te weten te komen over alle aanvullende behandelingen en activiteiten die zoal in Arnhem, Oosterbeek en omstreken worden aangeboden. In het huis zijn zaterdag 4 februari van 10:00-15:00 uur verschillende specialisten aanwezig. Er zijn ook twee rondes met korte presentaties waar zij meer zullen vertellen en zullen ingaan op vragen.

Voel je vrij om samen met iemand te komen. Het is niet verplicht om je vooraf aan te melden. Spontaan binnenlopen is altijd mogelijk. Maar voor de organisatie is het prettig als we ongeveer weten hoeveel mensen er komen. Dus mocht jij enthousiast en nieuwsgierig zijn en nu al weten dat je komt, dan kun jij je opgeven via aanmelden@thharnhem.nl

Kijk eventueel ook op de website www.thharnhem.nl en op de sociale media kanalen: Instagram THHA en Facebook/LinkedIn Toon Hermans Huis Arnhem voor nog meer informatie.

U bent van harte welkom!  

Wanneer: zaterdag 4 februari 2023

Tijd: 10:00 tot 15:00 uur

Waar: Toon Hermans Huis Arnhem, Stadhoudersstraat 60, 6828SM te Arnhem

Contactpersoon: Chris Zwerver info@chriszwerver.nl / 06-44464957

Flyer Wereldkankerdag 4 februari def. versie

22 december 2022

Tussen Kerst en Nieuw

De praktijk is gesloten van 29 januari tot en met 4 januari!

Vragen graag via email naar info@praktijksonsbeek.nl

Wij wensen jullie een mooi 2023!

 

Therapeutisch Centrum Sonsbeek