Nieuws

3 april 2020

Aangeboden THUISWERKPLEK

Aangeboden

Omdat wij niet kunnen/mogen werken is het mogelijk onze ruimte te gebruiken voor THUISWERK plek, per dag of dagdeel, tegen kleine onkostenvergoeding. Voorlopig tot eind april mogelijk.

Buro/stoel/ wifi /koffie/thee beschikbaar.

Een belangrijke zoomsessie/ videomeeting? Wil je in stilte werken of even het huis ontvluchten en buiten de deur werken?
Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM nageleefd, ruimte voor en na gebruik goed schoongemaakt.

 

Neem contact op met :

info@praktijksonsbeek.nl

 

1 april 2020

Verlenging maatregel: sluiting praktijk tot eind april ivm Corona

DE PRAKTIJK is GESLOTEN  tot ten minste 28 april.

Ivm Corona sluiten wij de praktijk voorlopig

Na overleg met collega’s, richtlijnen RIVM en GGD hebben Ellen IJspeert en Tineke Oostijen het besluit genomen voorlopig de praktijk te sluiten vanaf 16 maart. Het Corona covid-19 virus is zich aan het uitbreiden in Nederland. Op basis hiervan heeft de overheid dringend een aantal maatregelen geadviseerd om verdere verspreiding te voorkomen. Eén van de maatregelen is afstand van elkaar te houden. In ons werk is dit onmogelijk en zijn wij daarom helaas genoodzaakt om voorlopig niet te werken. Het gebruik van mondkapjes en handschoenen geeft geen zekerheid om het Corona covid 19 virus niet verder te verspreiden.

Voor  de veiligheid van eenieder  is de praktijk voorlopig tot en met 28 april gesloten. Daarna beoordelen wij opnieuw de situatie. Uitzondering voor dringende vragen rondom behandelingen en o.a zwangeren en stuit/moxatherapie neem gerust contact op. We zullen proberen via E-consult verder te helpen.

Voor alle vragen zijn wij te bereiken op info@praktijksonsbeek.nl

 

Vriendelijke groet Tineke Oostijen en Ellen IJspeert

15 maart 2020

Ivm Corona sluiten wij de praktijk voorlopig

Na overleg met collega’s, richtlijnen RIVM en GGD hebben Ellen IJspeert en Tineke Oostijen het besluit genomen voorlopig de praktijk te sluiten. Het Corona covid-19 virus is zich aan het uitbreiden in Nederland. Op basis hiervan heeft de overheid dringend een aantal maatregelen geadviseerd om verdere verspreiding te voorkomen. Eén van
de maatregelen is afstand van elkaar te houden. In ons werk is dit onmogelijk en zijn wij daarom helaas genoodzaakt om voorlopig niet te werken. Het gebruik van mondkapjes en handschoenen geeft geen zekerheid om het Corona covid 19 virus niet verder te verspreiden.
Voor  de veiligheid van eenieder  is de praktijk voorlopig tot en met 5 april gesloten. Daarna beoordelen wij opnieuw de situatie. Uitzondering voor dringende vragen rondom behandelingen en o.a zwangeren en stuit/moxatherapie neem gerust contact op. We zullen proberen via E-consult verder te helpen. 

Excuses voor het ongemak.

Voor vragen zijn wij te bereiken op info@praktijksonsbeek.nl

Vriendelijke groet Tineke Oostijen en Ellen IJspeert

12 maart 2020

I.v.m coronavirus

Wat kunt u zelf doen? 

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • was uw handen regelmatig
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
  • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan
  • géén handen schudden

Als u klachten heeft 

Heeft u koorts (boven de 38 graden) met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest dat is bestempeld als corona gebied of heeft u afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het  coronavirus? Bel dan met uw huisarts. Vragen en informatie

Voor alle vragen en actueel nieuws kunt u kijken op de website van de rijksoverheid www.rivm.nl/coronavirus

21 februari 2020

Hooikoorts

Acupunctuur bij hooikoortsklachten werkzaam!

In onze praktijk behandelen we regelmatig mensen met hooikoortsklachten zoals jeukende ogen, niezen, loopneus en algehele vermoeidheid. De behandeling kan het beste voor het seizoen gestart worden. In het seizoen zelf zien wij vermindering van symptomen door acupunctuur. Voor meer informatie bekijk:

http://www.nu.nl/gezondheid/3239274/acupunctuur-helpt-bij-hooikoorts.html

Acupressuur bij hooikoortsklachten:  bron NVA

Acupressuur bij hooikoorts

(Pollen) allergie algemeen
Bij elke vorm van allergie kun je het punt Erjian masseren. Doe dit elke ochtend en avond gedurende twee minuten, zowel bij het linker- als rechteroor.

Erjian zit bovenaan je oorschelp. Als je als het ware je zelf optilt aan beide oren, heb je het punt te pakken.

Daarnaast is het belangrijk het punt Lieque op de longmeridiaan te masseren. Omdat het punt zich in een groeve in dit bot bevindt, is het raadzaam een wat ruimer gebied één minuut te masseren, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Vaak merk je ergens een extra gevoelig plekje. Dan zit je goed!

Het punt Lieque vind je op de pols, vlakbij de overgang van pols naar de aanhechting van de duim. Je voelt daar een stukje bot dat het einde van je onderarm is.

Als je last hebt van grote niesbuien masseer je het punt Bi Tong. Dit punt zit aan beide kanten van de neus. Dit punt kun je masseren om een niesaanval te stoppen, maar je kunt het ook elke ochtend en avond gedurende twee minuten masseren om de hoeveelheid en intensiteit van niesbuien in de allergieperiode te verminderen.

Om het punt Bi Tong te vinden plaats je duim en wijsvinger op de neusvleugels, alsof je je neus dichtknijpt. Schuif je vingers dan iets omhoog. Het punt zit in het vlezige gedeelte, vlak tegen het harde kraakbeen aan.

Heb je last van traanogen of jeukende, opgezette oogleden?
Masseer dan een minuut lang je hele oorlel.
En masseer het punt Fengchi in je nek elke ochtend en avond gedurende een minuut. Het pakt ook andere symptomen van hooikoorts mee. Ook fijn bij hoofdpijn trouwens.

Pak over je hoofd heen met je hand je nek vast en beweeg duim en wijsvinger omhoog naar de plek toe waar de nek overgaat in het achterhoofd. Hier zit zowel links als rechts van de wervelkolom het punt Fengchi.

Met deze acupressuurpunten geef je jezelf een prettigere tijd in voorjaar en zomer, wanneer het jouw hooikoortstijd is.

12 december 2019

Nieuws over vergoedingen Acupunctuur in 2020

Kijkt u voor het komend jaar goed uw huidige polis na.

Een paar bijzonderheden:

Op de website van de NVA kunt u een vergoedingenoverzicht vinden.https://www.acupunctuur.nl/pages/vergoedingenoverzicht

Ook wijzen wij u op het blog van collega die een en ander vergeleek, hierbij zijn weergave: https://www.willempinksterboer.com/tips-vergoeding2020/

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Acupunctuur wordt altijd vanuit de aanvullende verzekering vergoed en zal niet worden betaald vanuit het verplichte eigen risico dat wettelijk is vastgesteld.

 

 

28 oktober 2019

Week van de Acupunctuur

Week van de Acupunctuur 2019

In het kader van de Week van Acupunctuur 2019, die plaats vindt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 november, publiceert de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur een serie Blog- en Facebookberichten met als thema:

Kijk op de facebookpagina van de NVA

VITAAL MET DE VIJF ELEMENTEN

In deze tijd van lifestyle coaching brengen wij acupuncturisten graag onder de aandacht wat we vanuit ons vak te bieden hebben.

Zowel wat wij in de praktijk voor jou kunnen doen, als wat we je kunnen meegeven om zelf mee aan de slag te gaan.

Weetjes en lifestyletips, recepten en oefeningen met Qi-Gong en meditatie staan voor je klaar!

 

De kringloop van de vijf elementen is een belangrijk uitgangspunt van de Traditionele Chinese Geneeskunde en de acupuncturist.

We belichten de volgende aandachtsgebieden:

vrijdag 1 november     Introductie Vitaal met de vijf elementen

maandag 4 november       Water – Nier – vertrouwen hebben
dinsdag 5 november         Hout – Lever – ontspannen zijn
woensdag 6 november      Vuur – Hart – verbonden zijn
donderdag 7 november     Aarde – Milt – geaard zijn

vrijdag 8 november            Metaal – Long- bewust zijn

www.acupunctuur.nl

12 september 2019

Lezing over complementaire zorg en o.a acupunctuur bij oncologie

COMPLEMENTAIRE ZORG HOE EN WAT IN DE PALLIATIEVE FASE

Programma
17.00 – 17.30 Inloop met koffie en thee
17.30 – 17.35 Welkom
17.35 – 18.30 Integrative medicine, Inès von Rosenstiel kinderarts en arts integrative medicine
18.30 – 19.10 Pauze met broodjes
19.10 – 19.25 Muziektherapie, Cor de Koning
19.25 – 19.40 Acupunctuur, Tineke Oostijen,Ilse Tomassen en Peter Wagemakers
19.40 – 19.55 Haptotherapie, Bineke Heringa
19.55 – 20.00 Afsluiting

Uitnodiging-themabijeenkomst-7-okt-2019.docx.pdf1

 

10 mei 2019

Nieuws: Acupunctuur in steeds meer richtlijnen opgenomen

Leuk wetenschappelijk nieuws. Als een behandelmethode effectief blijkt, wordt dit gepubliceerd in richtlijnen en aanbevelingen voor allerlei aandoeningen.
In hoeverre is dat al zo voor acupunctuur?

Veel aanbevelingen voor acupunctuur
In het onderzoeksrapport van wetenschapper en NVA-acupuncturist Stephen Birch en zijn team bleek in 2018 dat voor ruim 200 gezondheidsproblemen 2189 keer acupunctuur genoemd werd als optie voor de behandeling, 1486 keer voor 107 pijnindicaties, 703 keer voor 97 niet-pijn indicaties.

Steeds meer bewijs
Dit is veel meer dan in de acupunctuurwereld en in de reguliere zorg bekend is. Per jaar zien we een toename van positieve bevindingen en komt er steeds meer bewijs over de effectiviteit van acupunctuur. De aanbevelingen kwamen uit de hoek van overheidsinstellingen voor de gezondheidszorg, in nationale richtlijnen en van medisch specialisten groepen. Vooral in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië.

Meer erkenning
Dit is meer erkenning dan we wisten. Het is fijn om te weten dat je met een gerust hart naar een acupuncturist kunt gaan en je daar open over kunt zijn tegen je huisarts. Juist omdat er zoveel reguliere partijen zijn, die acupunctuur aanbevelen. Wijs hem of haar gerust op het onderzoek van Birch en zijn team. Je vindt het onderaan deze pagina.

Een voorbeeld van initiatieven die de komende jaren gaan groeien
Een half jaar geleden zocht het Oncologisch Centrum van het Rijnstate Ziekenhuis de samenwerking met de NVA op, vanwege de wetenschappelijk bewezen werking van acupunctuur. Regelmatig verwijzen ze mensen door voor acupunctuur. Bijvoorbeeld bij opvliegers en vermoeidheid na kanker en bij misselijkheid en ondersteuning tijdens chemokuren. Het spreekuur gaat nadrukkelijk niet om de genezing van kanker, maar om het verminderen van klachten en het verbeteren of behouden van de kwaliteit van leven.

 

https://www.acupunctuur.nl/artikelen/acupunctuur-in-steeds-meer-richtlijnen-opgenomen

https://www.acupunctuur.nl/pages/toename-aanbevelingen-richtlijnen

19 april 2019

Werkzaamheden Apeldoornse weg/ praktijk bereikbaar

Tot augustus 2019 zijn er werkzaamheden op Apeldoornseweg.

Voor informatie bekijk https://www.reconstructieapeldoornseweg.nl/

 

De praktijk is bereikbaar maar komt u van de Noord kant de stad in, let op verkeersborden.

In diverse fases zijn zijwegen afgesloten.