Werkwijze

Werkwijze_Visie

Visie

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen. Dit werkt het beste wanneer iemand in balans is. Wanneer een lichaam uit balans is, kan acupunctuur, eventueel in combinatie met andere behandelingen, uitkomst bieden. Omdat elke persoon uniek is, heeft iedereen een eigen persoonlijk behandelplan nodig. Dat is het uitgangspunt in onze werkwijze.

In onze behandelingen werken we aan herstel van de balans. We vinden het belangrijk dat de patiënt hierbij zelf een actieve rol speelt, bijvoorbeeld door het aanleren van ademhalingstechnieken, bewegingsoefeningen of door aangepaste voeding. We werken niet alleen op het moment dat er klachten zijn, maar juist ook preventief. Omdat we zowel een fysiotherapie-achtergrond als zeer ruime ervaring in de acupunctuur hebben, brengen we oosterse en westerse kennis samen in onze behandelingen.

Persoonlijk contact, openheid en aandacht typeren onze praktijk. We hechten veel waarde aan een ontspannen sfeer en goed contact met onze patiënten. Hierbij hoort een duidelijke uitleg over onze bevindingen en behandelplan.

Werkwijze_Praktijk

In de praktijk

We stemmen een behandeling af op iemands persoonlijkheid, situatie, klachten of specifieke vragen. Hierbij werken we als volgt:

  • We maken tijdens de eerste kennismaking duidelijke afspraken over het (eerste) aantal behandelingen en de rol die de patiënt hierbij zelf kan spelen (bijv. het thuis doen van oefeningen, voedingsadvies etc).
  • Samen met de patiënt volgen we het proces kritisch en evalueren we de behandelingen na een aantal weken. We vinden het belangrijk dat iemand niet vaker dan nodig behandeld wordt.
  • Elke behandeling start met een (uitgebreid) gesprek. We bespreken bestaande klachten, effecten op eerdere behandelingen etc.
  • Vervolgens doen we een lichamelijk onderzoek. In de acupunctuur gebruiken hierbij bijv. een pols, tong en/of buikanalyse.
  • Op basis van de bevindingen maken we een plan van aanpak en gaan we van start.
  • Na afloop van een behandeling is er tijd om even te ontspannen en mogelijke reacties te bespreken.