De therapeuten

Tineke Oostijen

Tineke Oostijen (1968)

Tineke werkt sinds 1996 als acupuncturiste in haar eigen praktijk in Arnhem. Ze is breed opgeleid in diverse acupunctuurmethodes. De laatste jaren heeft ze gespecialiseerd in Japanse acupunctuur, een vrijwel pijnloze en subtiele methode die voor iedereen geschikt is. In haar behandelingen combineert Tineke diverse oosterse en westerse technieken en uitgangspunten, zoals Japanse en Chinese acupunctuur, cupping en leef-en bewegingsadviezen.  Ze hecht veel waarde aan samenwerking en kennisuitwisseling, daarom maakt ze deel uit van een netwerk van andere therapeuten.

Voorafgaand aan haar eigen praktijk werkte Tineke ze een aantal jaren als fysiotherapeute.

Tineke heeft een groot aantal opleidingen en cursussen gevolgd. Al ruim 10 jaar verdiept ze zich in de Japanse acupunctuur (methodes Manaka en Toyohari, 2002 en 2006). In november 2013 sloot ze haar tweejarige advanced studie Toyohari af met een deelonderzoek naar Westers- Oosterse filosofie. Deze studie volgde ze in 2010 bij Yan Schroen. Sinds 2013 is ze tevens secretaris van de Nederlandse Toyohari vereniging.

Voordat Tineke zich in de Japanse acupunctuur verdiepte, rondde ze de studie Chinese acupunctuur af (European University of Chinese Medicine, Utrecht 1992- 1995).Haar interesse in de oosterse geneeswijzen werd gewekt tijdens de twee jaar bewegingswetenschappen die zij volgde (Katholieke Universiteit Nijmegen 1990 – 1992). Deze wetenschappelijke insteek verruimde haar blikveld en maakte haar nieuwsgierig naar andere mogelijkheden die tot herstel kunnen leiden.  Tineke begon haar loopbaan met de opleiding tot fysiotherapeut (Arnhem 1986 – 1990).

Ellen IJspeert

Ellen IJspeert (1971)

Ellen werkt sinds 2004 in de praktijk Staringstraat elke donderdag. In eerste instantie als fysiotherapeute, maar al snel is zij zich gaan verdiepen in de acupunctuur (Traditional Chinese Medicine, Utrecht 2003- 2006). Ellen heeft veel ervaring in het werken met Chinese acupunctuur, aangevuld met ooracupunctuur en voedingsadvies. Ze is erg enthousiast geworden over de mogelijkheden die de Japanse acupunctuur biedt, daarom is ze ook de opleiding Japanse acupunctuur (methode Toyohari) gaan doen en deze is in juni 2014 succesvol afgerond.

Ellen werkt via de holistische wijze en gaat ervan uit dat elke persoon een actieve rol speelt bij het vinden van de juiste balans. Ze stimuleert de patiënt hierin bijvoorbeeld door (ademhalings)oefeningen en visualisatietechnieken.  Ellen heeft, voordat zij zich ging toeleggen op de acupunctuur, enkele jaren werkervaring opgedaan als fysiotherapeut in Londen en Liverpool. Zij begon haar loopbaan met de opleiding tot fysiotherapeut (Arnhem 1990-1994).

Naast haar werk in Arnhem, heeft ze ook een eigen praktijk in Bennekom. Nb vanaf 1 januari 2022 zal Ellen voornamelijk in Bennekom werken en is zij in Arnhem als waarnemer in vakantieperiodes. U kunt haar bereiken op https://www.praktijkijspeert.nl/

Ilse Tomassen

Ilse werkt vanaf 2014 in Onder de Linden als acupuncturist naast haar locatie in Zutphen. Zij werkt elke maandag en vrijdag in Onder de Linden en op donderdag in gezondheidscentrum Westerkade in Arnhem. Voor meer informatie: zie NIEUWS op deze site en www.acupunctuur-arnhem-oosterbeek.nl/
Ilse 1

Anna van der Vlies

We zijn blij dat zeer ervaren collega Anna van der Vlies elke week op woensdag op lokatie Staringstraat werkt!,  In de link meer informatie https://www.acupunctuurannavandervlies.nl/over-mij/ Om een afspraak in te plannen stuur een mail naar info@praktijksonsbeek.nl