Samenwerking

We hechten veel waarde aan uitwisseling van kennis en expertise. Zo kunnen we onze patiënten een nog beter en vollediger te behandelen. Daarom werken we samen met diverse deskundigen, zowel in onze praktijk als daarbuiten.
Tineke Oostijen, Ellen IJspeert en Ilse Tomassen werken als acupuncturisten (origine fysiotherapeut) samen in lokaties Staringstraat en Onder de Linden. Sinds begin februari 2018 ook in lokatie Westerkade. Vanaf  mei 2022 werkt Anna van der Vlies ook in lokatie Staringstraat op woensdagen naast haar eigen praktijk in Zutphen.

Acupuncturistengroep Arnhem en omgeving,

Zwangerschap

Al enige jaren zijn we actief in een intervisiegroep acupuncturisten. Door het houden van lezingen houden we elkaar op hoogte van ontwikkelingen op/rond acupunctuurgebied. Vanuit deze groep is een subgroep ontstaan waar we samen werken betreft de behandeling van zwangerschap en kinderwens,  de site http://www.duurzaamzwanger.nl/in-de-stad/arnhem

Oncologie

Acupunctuur kan goed als aanvullende behandeling naast een reguliere behandeling worden ingezet bij kanker. Zowel tijdens de behandelingen met chemo- en/of radiotherapie als tijdens de herstelperiode nadien.
Acupunctuur kan verlichting geven van bijwerkingen van de behandeling en fysieke en psychische ondersteuning bieden. Met behulp van acupunctuur streven we er veelal naar een betere balans te verkrijgen en de kwaliteit van leven te verhogen.
Acupunctuur kan ondersteuning bieden bij:

  • Misselijkheid en braken bij chemotherapie
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Depressie en angsten
  • Verminderen van opvliegers en heftig zweten, ook bij hormoontherapie
  • Verbeteren van de eetlust en spijsvertering
  • Versterken van het immuunsysteem, herstel vitaliteit
  • Verminderen van zenuwpijnen, neuropathie icm podotherapie mouchard
  • Verminderen van droge mond

Samen met andere hulpverleners uit de eerstelijns zorg, die een speciale interesse/ervaring hebben binnen hun vakgebied met de oncologische patiënt, zijn Ilse Tomassen en Tineke Oostijen betrokken bij het oncologienetwerk in Arnhem-Noord. Kijk  hier bij Oncologienetwerk voor meer info over acupunctuur en oncologie. Meer informatie over het netwerk is te vinden op http://www.oncologienetwerkarnhemnoord.nl
Ilse Tomassen is aanspreekpunt met IM specialist,Ines von Rosenstiel, Integrative Medicine van het oncologisch centrum van ziekenhuis Rijnstate.

Kinesiologie, psychosomatiek, kleurenmeridiaantherapie

Een aantal dagen per week werkt kinesiologe Hester Vis  onze praktijk locatie Staringstraat:
Hester Vis: dinsdag, woensdag en vrijdag
Manon Stemkens , psychosomatische fysiotherapeut en ademtherapeut werkt elke dinsdag in de Staringstraat .
Jurjen Boonstra op afspraak, zie nieuws!

Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem

Sinds 2003 werken we samen met drie praktijken in Arnhem-Noord onder de naam Fysiotherapie & Acupunctuur Arnhem. Uitwisseling van kennis en kunde staan hierbij centraal, met als doel patiënten nog beter en vollediger te kunnen helpen. De samenwerking heeft in juni 2013 een verdere verdieping gekregen. Met Rob Mattijssen werkt Tineke Oostijen elke dinsdag gezamenlijk vanuit gezondheidscentrum Onder de Linden. Sinds kort ook op afspraak in nieuwe gezondheidscentrum Westerkade op vrijdagmiddag. Dit biedt ons de kans om direct gezamenlijk patiënten te onderzoeken en te behandelen. In eerste instantie richten we ons op acupunctuur, manuele therapie, fysiotherapie,  cranio-faciaaltherapie.

Kijk voor meer informatie over de samenwerking:
www.fysiotherapiearnhem.nl

Collega acupuncturist Ilse Tomassen werkt op maandag en vrijdag in lokatie Onder de Linden en woensdag en  donderdag op gezondheidscentrum Westerkade. Op afspraak onderzoeken en behandelen Ilse en Tineke gezamenlijk op donderdagmiddag patienten.

Medisch Centrum Westerkade
Broekstraat 2
6828 PZ Arnhem

 

 

Samenwerking_extra

De Kruisbestuiving van Acupunctuur en Manueel Therapie

Rob Mattijssen en Tineke Oostijen werken al vele jaren intensief samen bij de behandeling van hun patiënten, ze combineren Manueel therapie en Acupunctuur. Door de achtergronden van beide behandelaars, …
Lees meer (pdf)